6 tipů pro údržbu keramického grilu

09.04.2024
  1. Pravidelně měňte uhlí - Staré a vlhké uhlí může vést k nekvalitnímu grilování a znečištění grilu. Nechali jste po podzimním grilování uhlí přes zimu v grilu? Určitě na něm na jaře negrilujte.
  2. Olejujte rošty - Aplikujte trochu oleje na rošty, aby se na nich nelepily potraviny. Idealní je olej ve spreji. Aplikace oleje je potřeba hlavně na litinový rošt a litinové nádobí.
  3. Vyčistěte gril po každém použití - Čím častěji budete čistit svůj gril, tím snadněji se budou odstraňovat zbytky potravin a tuků. Jednou za cčas gril vypalte na vysší teplotu. Doporučujeme alespoň 1-2 x za sezónu.
  4. Udržujte gril v suchu - Uhlí i gril by měly být skladovány na suchém místě, aby se předešlo vlhkosti a zhoršení kvality grilování. Máte-li gril pod pergolou, pořiďte mu na komín stříšku, aby zbytečně do něj nepršelo. 
  5. Používejte kvalitní dřevěné uhlí - Vyberte uhlí z tvrdých a výhřevných dřevin, jako je dub, buk nebo habr. 100% přírodní dřevěné uhlí. Nedoporučujeme používání briket. 
  6. Používejte vhodné podpalovače - Pro roztopení grilu jsou nejlepší podpalovače na bázi dřeva, slisovaných dřevěných vláken, dřevité vlny nebo elektrický podlalovač looflighter - už si bez něj nedokážeme grilováni ani představit.

Tyto tipy by vám měly pomoci udržet váš keramický kamado gril Big Green Egg v dobrém stavu a zajistit, že vaše grilované pokrmy budou vždy chutné a perfektně připravené.